Wonderlijk dat dit type de wijn de laatste jaren niet zo populair meer is… Zou er een revival komen? Wat een aangename verrassing op het moment dat we de neus in het glas steken. Dit is wat je noemt ‘spatzuiver’! Heerlijk open en expressief: groene appel, citroen- en limoenschil, de frisheid van grapefruitsap. Wel eens met een zogenaamde zesteur een limoen ‘geschrapt’? Dat is wat je hier ruikt! Een opgeruimde en wakker makende frisheid. Tel daar een fractie ziltheid en mineraliteit bij op en zie daar: een muscadet uit het boekje! De in de neus zo herkenbare frisheid zet zich vrolijk door in de mond: ook hier ervaren we een speelse rinsheid. Maar, knap (!), zonder dat het schraal of dun wordt. Een euvel waar menig muscadet aan lijdt… Deze versie heeft nog aardig wat vlees op de botten. Goede lengte en dito smaakconcentratie. En dat maakt ‘m natuurlijk aan tafel heel erg interessant. Nu-2025. Mosselen natuurlijk! En oesters, een smaakvolle Hollandse nieuwe, kleine grijze garnaaltjes etc. Vooruit: alles uit zee, mits zonder te veel poespas bereid.